Жов
2

Новий пакет драйверів AMD Catalyst 14.9

Компанія AMD випустила нову офіційну версію пакета графічних драйверів AMD Catalyst 14.9 . Вона призначена для операційних систем Windows 7, Windows 8 і підтримує як 32-бітні, так і 64-бітні версії операційних систем.

Новий пакет драйверів AMD Catalyst 14.9

Мінімальною вимогою для нової версії є наявність в системі графічного адаптера серії Radeon HD 5000 або більш нового. Підтримуються також всі версії графічних ядер APU і ряд мобільних дискретних рішень Mobility Radeon.

Крім покращеної продуктивності в ряді ігор (приріст становить від 4% до 50%) поліпшена масштабованість багатопроцесорних конфігурацій AMD CrossFireX і виправлений ряд недоліків.

Виправленні помилки в AMD Catalyst 14.9:

  • Усунуто мерехтіння AOC U2868PQU при частоті оновлення 60 Гц в режимі SST. Рекомендується оновлення прошивки монітора;
  • Виправлена ​​проблема з мерехтінням в режимі 4K для Radeon R9 290 і Radeon HD 7800;
  • Виправлена ​​проблема з розривом кадру в режимі CrossFireX при портретній орієнтації моніторів;
  • Виправлені проблеми з нестабільністю роботи Grid Autosport в режимах Eyefinity 1×2 або 2×1;
  • Виправлена ​​некоректна геометрія в State of Decay.

Поліпшено роботу API Mantle: тепер він доступний в мобільних системах AMD з технологією Enduro, для гри Star Swarm приріст продуктивності на Radeon HD 8970M може досягати 274%. Додана підтримка multi-GPU для Thief. Реалізовано апаратне прискорення декодування JPEG для платформи AMD AM1.

Драйвери AMD Catalyst 14.9

Крім того, технологія Eyefinity отримала ряд нових можливостей, зокрема — підтримку багато-дисплейних конфігурацій, з різною роздільною здатністю та орієнтацією моніторів, які входять до групи. Раніше створення групи вимагало моніторів з однаковою роздільною здатністю. Користувач може вибирати ряд режимів відображення.

Також розширено можливості по вирівнюванню та корекції зображення; додані нові налаштування кольоровості, яскравості і глибини кольору. В останньому випадку для кожного дисплея може бути задана своя глибина.

Звантажити пакет драйверів AMD Catalyst 14.9 можна з офіційного сайту Advanced Micro Devices. Там же доступний повний список виправлень і поліпшень.

via