Тра
23

Стартувало бета-тестування настільної і мобільної редакцій Firefоx 5

Mozilla оголосила про доступність для тестування бета-збірок браузера Firefоx 5, представленого розробниками в двох модифікаціях — для десктопів і портативних пристроїв під керуванням Android.

Повідомляється , що учасники проекту сфокусували зусилля на підтримці оглядачами сучасних веб-стандартів, оптимізації швидкості роботи продуктів, підвищення стабільності функціонування та безпеки. З характерних особливостей настільної версії Firefоx 5 зазначаються підтримка CSS-анімації, вдосконалений JavaScript-движок, поліпшена інтеграція з користувацькими оточеннями Linux -платформ, а також можливість оновлення до експериментальних гілок браузера. Очікується, що до моменту випуску фінальної збірки програми в п’ятій версії Firefоx з’являться розвинена система управління обліковими записами, вбудований PDF-рідер і доопрацьований інтерфейс. Крім того, планується зробити офіційний випуск для 64-бітових версій Windows .

Що стосується бета-версії Firefox for Android, то в ній програмісти Mozilla реалізували систему «анти-відслідковування» Do Not Track, прискорили завантаження сторінок при використанні 3G-мереж, усунули недоліки в підсистемі обробки зображень і відео, ліквідували огріхи в стильовому оформленні мобільного застосування і усунули ряд помилок, на які скаржилися користувачі попередньої редакції браузера.

3dnews

blog comments powered by Disqus