Про Лінукс

Новини Linux — вільна операційна система підійде для кожного користувача. Новини про Linux-події та вільне програмне забезпечення.

Про операційну систему Ubuntu — заснована на ядрі Linux, операційна система розробляється спільнотою. Ідеально підходить для використання на персональних комп’ютерах, ноутбуках і серверах.

Про операційну систему Fedora — дистрибутив вільної операційної системи Linux. Підказки та поради з встановлення та налаштування: встановлення Fedora, налаштування репозиторіїв в Fedora, оновлення дистрибутива Fedora, встановлення Nvidia-драйверів та Flash в Fedora, і багато іншої корисної інформації.

Про операційну систему OpenSUSE — дистрибутив вільної операційної системи Linux. Підказки та поради з встановлення і налаштування дистрибутива: установка OpenSUSE, репозиторії в OpenSUSE, встановлення та налаштування програмного забезпечення в OpenSUSE, встановлення Nvidia-драйверів в OpenSUSE, відео-кодеки в OpenSUSE та багато іншої, цінної інформації.

Про оточення GNOME — новини десктоп-оточення GNOME (GNU Network Object Model Environment, мережеве середовище об’єктної моделі GNU), яке стартувало в 1997 році як альтернатива тоді ще не вільному оточенню KDE. Поради з налаштування оточення GNOME для зручного використання.