Новини програмного забезпечення http://softnews.pp.ua Щоденні новини програмного забезпечення Українською Sun, 19 Apr 2015 12:03:45 +0000 uk hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.3.5 softnewsppua https://feedburner.google.com Subscribe with My Yahoo! Subscribe with NewsGator Subscribe with My AOL Subscribe with Bloglines Subscribe with Netvibes Subscribe with Google Subscribe with Pageflakes Читать в Яндекс.Подписках Subscribe with Plusmo Subscribe with The Free Dictionary Subscribe with Bitty Browser Subscribe with Live.com Subscribe with Excite MIX Subscribe with Webwag Subscribe with Podcast Ready Subscribe with Wikio Subscribe with Daily Rotation Winyl 3.0.3 — аудіоплеєр з компактним і стильним інтерфейсом http://feedproxy.google.com/~r/softnewsppua/~3/ab__kO1hz8A/ http://softnews.pp.ua/2014/10/25/winyl-3-0-3-audioplejer-z-kompaktnym-i-stylnym-interfejsom/#comments Sat, 25 Oct 2014 18:31:17 +0000 http://softnews.pp.ua/?p=4114

Схожі публікації:

]]> Winyl 3.0.3 — аудіоплеєр з компактним і стильним інтерфейсом. Є підтримка радіостанцій, можливість створення «розумних» плейлистів і багато іншого. У версії Winyl 3.0.3 оновлені списки джерел текстів пісень і радіостанції, а також виправлені помилки.

Winyl 3.0.3 — аудіоплеєр з компактним інтерфейсом

Winyl 3.0.3 — простий і зручний в експлуатації аудіоплеєр, який підтримує відтворення всіх основних форматів (MP3, OGG, WMA, AAC, M4A, MPC, APE, FLAC і ін.), а також дозволяє ефективно керувати музичною колекцією користувача.

Програма без проблем може працювати з великими колекціями треків (більше 100 тисяч файлів), має ряд вбудованих радіостанцій, десяти-смуговий еквалайзер, вміє працювати з плейлистами. Присутнє сортування пісень за жанром, виконавцем, альбомом, роком випуску і т.д.

Звантажити аудіоплеєр Winyl 3.0.3 з офіційного сайту.

via

]]>
http://softnews.pp.ua/2014/10/25/winyl-3-0-3-audioplejer-z-kompaktnym-i-stylnym-interfejsom/feed/ 1 http://softnews.pp.ua/2014/10/25/winyl-3-0-3-audioplejer-z-kompaktnym-i-stylnym-interfejsom/ Foxit Reader 7 — безкоштовний PDF-рідер http://feedproxy.google.com/~r/softnewsppua/~3/pjiLggCE3jg/ http://softnews.pp.ua/2014/10/25/foxit-reader-7-bezkoshtovnyj-pdf-rider/#comments Sat, 25 Oct 2014 17:47:21 +0000 http://softnews.pp.ua/?p=4110

Схожі публікації:

]]>
Foxit Reader 7 — ключове оновлення найпопулярнішого альтернативного PDF-рідера. У сьомій версії з’явилася можливість налаштування панелі інструментів, реалізована нова функція Shared Review для обговорення документа з іншими користувачами, додані підтримка штрихкодів, перевірка цифрових підписів XFA-форм, поліпшені деякі функції і, зрозуміло, що виправлені знайдені помилки.

Foxit Reader 7 — безкоштовний PDF-рідер

Foxit Reader — компактна і спритна програма для читання PDF-файлів. Може служити альтернативою для популярного переглядача PDF — Adobe Reader. Особливістю Foxit Reader є порівняно невеликий розмір дистрибутива і швидкість роботи. Foxit Reader не вимогливий до програмних і апаратних засобів комп’ютера і здатний працювати практично зі всіма версіями операційних систем корпорації Microsoft.

Програма оснащена всіма необхідними функціями для повноцінного перегляду PDF-файлів, забезпечена простим і інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, за допомогою якого користувач може максимально ефективно використовувати даний програмний продукт.

Нові можливості та поліпшення в Foxit Reader 7:

  • Огляди для користувачів мобільних пристроїв і ПК;
  • Відображення шріхкода 2D;
  • Оптимізований друк PCL;
  • Зауваження у вільній формі з PSI (Pressure Sensitive Ink);
  • Підтримка двонаправленого тексту;
  • Перевірка підписів в формах XFA;
  • Дружні налаштування стрічкового інтерфейсу;
  • Копіювання тексту з форматуванням;
  • Підтримка SharePoint Network Drive;
  • Виправлені помилки.

Звантажити Foxit Reader 7 з офіційного сайту.

via

]]>
http://softnews.pp.ua/2014/10/25/foxit-reader-7-bezkoshtovnyj-pdf-rider/feed/ 0 http://softnews.pp.ua/2014/10/25/foxit-reader-7-bezkoshtovnyj-pdf-rider/
FastStone Image Viewer 5.3: безкоштовний графічний переглядач http://feedproxy.google.com/~r/softnewsppua/~3/1b1S_Id_HQw/ http://softnews.pp.ua/2014/10/25/faststone-image-viewer-5-3-bezkoshtovnyj-hrafichnyj-perehlyadach/#comments Sat, 25 Oct 2014 15:31:57 +0000 http://softnews.pp.ua/?p=4106

Схожі публікації:

]]>
FastStone Image Viewer 5.3 — чергове оновлення популярного графічного переглядача. В якому поліпшені процедури копіювання і переміщення файлів між теками, додана опція копіювати/вставити в вікно інструменту «Малювання», в меню масштабування додані опції підстроювання по ширині і висоті, виправлені знайдені помилки.

FastStone Image Viewer 5.3: графічний переглядач

FastStone Image Viewer — безкоштовна програма для перегляду, конвертації і редагування графічних зображень з простим і зручними інтерфейсом. Одна з найкращих альтернатив ACDSee .

FastStone Image Viewer має велику кількість корисних можливостей, таких як зміна розмірів, перейменування, видалення непотрібних фрагментів, підгонка і зміна кольорів, нанесення водяних знаків і т.д. Крім того, є можливість створювати слайдшоу з більш ніж 150 перехідними ефектами, присутня реконструкція JPEG без втрати якості, різні графічні ефекти, підтримка роботи зі сканером і т.д. Підтримуються всі основні формати графічних файлів (BMP, JPEG, JPEG 2000, GIF, PNG, PCX, TIFF, WMF, ICO і TGA).

Зміни та поліпшення  в FastStone Image Viewer 5.3:

  • Покращена підтримка великих зображень;
  • Тепер ви можете копіювати і вставляти об’єкти в Draw Board;
  • Додано налаштування «Масштабування в центрі/Масштабування по положенню мишки»;
  • Додано налаштування «Розумне заповнення» для настройки інструменту пакетного конвертування;
  • Додано ширину заповнення (Shift+W) і висоту заповнення (Shift+H) в меню масштабування;
  • Покращено копіювання і переміщення в інструменті роботи з теками;
  • Багато інших поліпшень і виправлень.

Звантажити FastStone Image Viewer 5.3

via

]]>
http://softnews.pp.ua/2014/10/25/faststone-image-viewer-5-3-bezkoshtovnyj-hrafichnyj-perehlyadach/feed/ 0 http://softnews.pp.ua/2014/10/25/faststone-image-viewer-5-3-bezkoshtovnyj-hrafichnyj-perehlyadach/
ScreenToGif — утиліта для запису екрана в GIF-файл http://feedproxy.google.com/~r/softnewsppua/~3/Hklr1o1irzA/ http://softnews.pp.ua/2014/10/24/screentogif/#comments Fri, 24 Oct 2014 16:12:28 +0000 http://softnews.pp.ua/?p=4101

Схожі публікації:

]]>
ScreenToGif — маленька, portable, утиліта що дозволяє зручно записувати все, що відбувається, на екрані в GIF-файл.

ScreenToGif — утиліта для запису екрана в GIF-файл

Запущений додаток працює як рамка, яку потрібно навести на ту область екрана, яку ви хочете записати.

Змінивши розміри рамки потрібно натиснути F7 для початку запису, а по закінченню на F8. Навіть на цьому етапі роботи користуватися ScreenToGif приємніше ніж іншими аналогічними утилітами. Проте свої основні переваги програма демонструє тільки після завершення запису.

ScreenToGif — запис екрана в GIF-файл

В ScreenToGif є вбудований редактор, що дозволяє видаляти і додавати кадри, залишати текст, вставляти зображення, малювати на кадрі, застосовувати ефекти і виконувати інші операції.

ScreenToGif — записати екран в GIF-файл

Після редагування та перед збереженням утиліта ScreenToGif ще раз аналізує всі кадри щоб ​​визначити які пікселі в них не мінялися, що дозволяє ефективніше стискати кінцевий файл.

Звантажити утиліту ScreenToGif .

via

]]>
http://softnews.pp.ua/2014/10/24/screentogif/feed/ 0 http://softnews.pp.ua/2014/10/24/screentogif/
Вийшло оновлення Telegram для Android і iOS http://feedproxy.google.com/~r/softnewsppua/~3/UFc9FwjW2Eg/ http://softnews.pp.ua/2014/10/24/telegram-android-ios/#comments Fri, 24 Oct 2014 15:40:13 +0000 http://softnews.pp.ua/?p=4095

Схожі публікації:

]]>
В захищеному месенджері Telegram з’явилася можливість додавати друзів без необхідності вводити їх номера мобільного телефону. Чергове оновлення клієнтських додатків для iOS і Android принесло можливість реєстрації імені, при тому що всі користувачі як і раніше зобов’язані прив’язувати номера телефонів до облікових записів.

Вийшло оновлення Telegram для Android і iOS

Перевага від використання імені користувача очевидно: ви можете поділитися своїми контактними даними в Telegram, не розкриваючи свій номера телефону. Обране ім’я повинне містити не менше п’яти символів, можна використовувати букви, цифри і знаки підкреслення. Користувачі Telegram вільні міняти свої псевдоніми скільки завгодно.

Оновлення Telegram для Android і iOS

Є ще ряд нововведень, які приносить оновлення. Розробник вирішив взяти приклад свого конкурента Snapchat і додав нову функцію, яка дозволяє переглядати відправлені фотографії, відео і голосові повідомлення простим натисканням і утримуванням пальця на екрані пристрою. Раніше аналогічна дія приводила до звантаження медіа-файлів. Варто відзначити, що сама функція самознищення повідомлень також була вдосконалена. Тепер таймер із зворотним відліком до самознищення запускається тільки після відкриття повідомлення адресатом.

Оновився Telegram для Android і iOS

Звантажити додаток Telegram для Android можна в Google Play , а для iOS, традиційно, доступний в App Store .

via

]]>
http://softnews.pp.ua/2014/10/24/telegram-android-ios/feed/ 0 http://softnews.pp.ua/2014/10/24/telegram-android-ios/
Facebook представила додаток Rooms для анонімного спілкування http://feedproxy.google.com/~r/softnewsppua/~3/a87-5BZEOEs/ http://softnews.pp.ua/2014/10/24/facebook-rooms/#comments Fri, 24 Oct 2014 08:59:51 +0000 http://softnews.pp.ua/?p=4084

Схожі публікації:

]]>
Компанія Facebook офіційно представила новий додаток для iPhone під назвою Rooms , який дозволяє створювати невеликі форуми для публікації повідомлень, фотографій і відеороликів. Однією з головних особливість Rooms — можливість спілкуватися анонімно під псевдонімами.

Facebook представила додаток Rooms для анонімного спілкування

Для кожної створеної кімнати користувач може вибрати будь-яке ім’я без необхідності розкривати свою особистість, якщо, звичайно ж, він сам цього не побажає. В кімнатах можна обговорювати будь-які теми зі своїми друзями або незнайомими людьми. За аналогією зі звичайними форумами в «кімнатах» Facebook можна призначати модераторів, встановлювати вікові обмеження і основні правила спілкування, прикріплювати повідомлення і блокувати порушників.

Facebook представила додаток Rooms

Також, є можливість встановлювати свої шпалери, теми оформлення і навіть видозмінювати кнопку «Мені подобається», яка відображається внизу кожного повідомлення, адаптуючи її значення під певну дію. Водночас Rooms не має ніякого відношення до всесвітньо відомої соціальної мережі або списку друзів на Facebook.

Facebook представила Rooms

Не варто будувати оманливих ілюзій: це не чат для анонімного спілкування і не месенджер. Як виявилося, Snapchat і Secret є далеко не єдиними додатками, до яких останнім часом придивлялася Facebook, маючи намір розширити своє портфоліо платформ соціального спілкування. Сенс Rooms, полягає у створенні такого собі віртуального образу за межами найбільшого в світі сервісу, де справжнім іменам і особистостям відводиться центральне місце. По суті, Rooms має більше спільного з Reddit. На даний час стрічка новин в Rooms впорядкована в хронологічному порядку, як у випадку Facebook або Instagram. Варто також відзначити, що вхід у певну кімнату здійснюється строго за запрошеннями, що оформлені у вигляді барвистих картинок з відповідними QR-кодами.

Додаток Rooms для анонімного спілкування

Додаток Rooms розроблено Джошом Мілером, який приєднався до Facebook після придбання соцмережею стартапа Branch. Повідомляється, що саме Мілер переконав Марка Цукерберга в необхідності подібної програми, яка дозволить створювати різні особистості для різних тем спілкування.

За словами Мілера, саме інтернет-форуми і чати 1990-х років, де користувачі під псевдонімами могли обговорювати цікаві для них теми, послужили натхненням для розробки програми. В Rooms команда Facebook Creative Labs під керівництвом Мілера хотіла об’єднати дух цих ранніх веб-спільнот та можливості сучасних смартфонів.

Встановити додаток Rooms

В компанії Facebook повідомляють, що додаток Rooms з сьогоднішнього дня доступний для звантаження на Apple iPhone в США, Великобританії та інших англомовних країнах, коли аналогічну можливість отримають жителі інших країн не повідомляється. На останок, приємна новина, відсьогодні найсвіжіші новини та інформація про електроскутери і електричні мопеди тільки на нашому сайті. Інформаційно-новинний сайт про електро-велосипеди, електричні скутери, електро-мопеди, електрокари (уважно слідкуємо за Tesla Motors) та все, що стосується електро-транспорту.

via

]]>
http://softnews.pp.ua/2014/10/24/facebook-rooms/feed/ 0 http://softnews.pp.ua/2014/10/24/facebook-rooms/
Збірка кодеків Windows 8 Codec Pack http://feedproxy.google.com/~r/softnewsppua/~3/naXoiBAVwAo/ http://softnews.pp.ua/2014/10/24/windows-8-codec-pack/#comments Fri, 24 Oct 2014 08:02:35 +0000 http://softnews.pp.ua/?p=4078

Схожі публікації:

]]>
Windows 8 Codec Pack — збірка всіх необхідних кодеків для перегляду і прослуховування практично будь-якого типу відео/аудіо файлу.

Збірка кодеків Windows 8 Codec Pack

Пакет підтримує роботу з такими популярними різновидами кодеків як x264, h264, AVC, XviD, DivX, MP4, MPEG4, MPEG2 і багато інших. Використовуючи Windows 8 Codec Pack , Ви без проблем зможете програвати на своєму персональному комп’ютері всі відомі та популярні типи файлів: .bdmv, .evo, .mkv, .avi, .flv, .mp4, .ts, .webm, .m4v, .m4a, .ogm, .ac3, .dts, .opus, .flac, .ape, .aac, .ogg, .ofr, .3gp та інші.

До речі, якщо використовуєте AnyDVD, то у вас з’явиться можливість відтворювати захищені Blu-ray, HD-DVD, AVCHD, DVD, CD-диски. Пакет дуже простий в встановленні, не вимагає від користувача особливих знань.

Вміст комплекту Windows 8 Codec Pack:

  • ffdshow DirectShow Video Codec x86 1.3.4532;
  • ffdshow DirectShow Video Codec x64 1.3.4532;
  • LAV Video decoder 0.62 x86 & x64;
  • XviD Video (Encoder) Codec v1.3.3;
  • X264 Video (Encoder) Codec v37.2200;
  • Lagarith Video (Encoder) Codec v1.3.27 x86 & x64;
  • LAV Audio Decoder 0.62 x86 & x64;
  • DivX Audio Decoder 4.1;
  • Lame MP3 v3.99.5 ACM Encoder / Decoder Codec;
  • DSP-worx Bass Source Mod Filter / Decoder v1.5.2.0;
  • Haali Media Splitter / Decoder 16/09/11 x86 & x64 – For MP4, MKV, OGM і AVI files;
  • LAV Splitter 0.62 x86 & x64;
  • xy-VSFilter v3.0.0.211 x86 & x64 – Subtitle Readers;
  • CDXA Reader v1.7.6 – Form 2 Mode 2 CD or XCD x86 & x64.

Звантажити збірку кодеків, необхідних для перегляду відео на Windows 8 з сайту розробника.

via

]]>
http://softnews.pp.ua/2014/10/24/windows-8-codec-pack/feed/ 0 http://softnews.pp.ua/2014/10/24/windows-8-codec-pack/
Новий пакет драйверів AMD Catalyst 14.9 http://feedproxy.google.com/~r/softnewsppua/~3/TP3OpMJaP94/ http://softnews.pp.ua/2014/10/02/amd-catalyst-14-9/#comments Thu, 02 Oct 2014 14:46:25 +0000 http://softnews.pp.ua/?p=4064

Схожі публікації:

]]>
Компанія AMD випустила нову офіційну версію пакета графічних драйверів AMD Catalyst 14.9 . Вона призначена для операційних систем Windows 7, Windows 8 і підтримує як 32-бітні, так і 64-бітні версії операційних систем.

Новий пакет драйверів AMD Catalyst 14.9

Мінімальною вимогою для нової версії є наявність в системі графічного адаптера серії Radeon HD 5000 або більш нового. Підтримуються також всі версії графічних ядер APU і ряд мобільних дискретних рішень Mobility Radeon.

Крім покращеної продуктивності в ряді ігор (приріст становить від 4% до 50%) поліпшена масштабованість багатопроцесорних конфігурацій AMD CrossFireX і виправлений ряд недоліків.

Виправленні помилки в AMD Catalyst 14.9:

  • Усунуто мерехтіння AOC U2868PQU при частоті оновлення 60 Гц в режимі SST. Рекомендується оновлення прошивки монітора;
  • Виправлена ​​проблема з мерехтінням в режимі 4K для Radeon R9 290 і Radeon HD 7800;
  • Виправлена ​​проблема з розривом кадру в режимі CrossFireX при портретній орієнтації моніторів;
  • Виправлені проблеми з нестабільністю роботи Grid Autosport в режимах Eyefinity 1×2 або 2×1;
  • Виправлена ​​некоректна геометрія в State of Decay.

Поліпшено роботу API Mantle: тепер він доступний в мобільних системах AMD з технологією Enduro, для гри Star Swarm приріст продуктивності на Radeon HD 8970M може досягати 274%. Додана підтримка multi-GPU для Thief. Реалізовано апаратне прискорення декодування JPEG для платформи AMD AM1.

Драйвери AMD Catalyst 14.9

Крім того, технологія Eyefinity отримала ряд нових можливостей, зокрема — підтримку багато-дисплейних конфігурацій, з різною роздільною здатністю та орієнтацією моніторів, які входять до групи. Раніше створення групи вимагало моніторів з однаковою роздільною здатністю. Користувач може вибирати ряд режимів відображення.

Також розширено можливості по вирівнюванню та корекції зображення; додані нові налаштування кольоровості, яскравості і глибини кольору. В останньому випадку для кожного дисплея може бути задана своя глибина.

Звантажити пакет драйверів AMD Catalyst 14.9 можна з офіційного сайту Advanced Micro Devices. Там же доступний повний список виправлень і поліпшень.

via

]]>
http://softnews.pp.ua/2014/10/02/amd-catalyst-14-9/feed/ 0 http://softnews.pp.ua/2014/10/02/amd-catalyst-14-9/
Переглядач DjVu-файлів для Windows 8 http://feedproxy.google.com/~r/softnewsppua/~3/iEy3iPVCLdI/ http://softnews.pp.ua/2014/01/12/perehlyadach-djvu-fajliv-dlya-windows-8/#comments Sat, 11 Jan 2014 23:42:37 +0000 http://softnews.pp.ua/?p=4042

Схожі публікації:

]]>
Асортимент магазину додатків Windows Store поповнився новою програмою — DjVu Viewer , яка призначена для читання електронних книг і перегляду файлів у форматі DjVu, що часто використовується для зберігання відсканованих документів наукової тематики з великою кількістю в тексті формул, схем, малюнків і рукописних символів.

DjVu Viewer

DjVu Viewer використовує плитковий інтерфейс Modern UI (колишній Metro) і підтримує роботу з DjVu-файлами будь-якого розміру. Користувач програми може переглядати електронну книгу як посторінково, так і в безперервному режимі, масштабувати документ, плавно переміщати на екрані, прокручувати вертикально, читати в повноекранному режимі. У планах розробника додатки — включення функцій пошуку по документу і друк файлу.


Інструментарій DjVu Viewer розповсюджується безкоштовно і доступний для звантаження в інтернет-магазині Windows Store .

Windows Store продовжує, можливо і неспішно, набирати обертів і популярність серед користувачів. Згідно з підрахунками ресурсу MetroStore Scanner, в даний час в онлайновому маркеті представлено понад 143 тисячі додатків, більше половини з яких доступні для комп’ютерів з операційними системами Windows 8, Windows 8.1 та Windows RT.

via

]]>
http://softnews.pp.ua/2014/01/12/perehlyadach-djvu-fajliv-dlya-windows-8/feed/ 0 http://softnews.pp.ua/2014/01/12/perehlyadach-djvu-fajliv-dlya-windows-8/
PCMark 8 незабаром отримає оновлення до другої версії http://feedproxy.google.com/~r/softnewsppua/~3/X4vJ04c3oMY/ http://softnews.pp.ua/2014/01/05/pcmark-8/#comments Sun, 05 Jan 2014 10:36:45 +0000 http://softnews.pp.ua/?p=4029

Схожі публікації:

]]>
Для кращої відповідності архітектурам і завданням комп’ютерів 2014 року Futuremark готує другу версію PCMark 8, плануючи додати до неї нові тести або поліпшити наявні навантаження. Напередодні міжнародної виставки споживчої електроніки CES 2014 бізнес-користувачам стане доступна версія пакету Professional Edition 2.0.162, тоді як користувачі версій Advanced і Basic Editions отримають оновлення до кінця січня 2014 року.

Futuremark готує другу версію PCMark 8

У більшості випадках внесені зміни роблять результати тестового пакета непорівнянними з попередніми версіями. З цієї причини в другій версії PCMark 8 з’явився режим сумісності з версією 1.2.157 (у розділі меню «Допомога»), що дозволяє виключити з процедури тестування нові завдання.

Програма PCMark 8 отримала поліпшення для наступних режимів тестування:

  • Home 3.0 розширено тестом на різні операції по редагуванню фотографій на основі бібліотеки ImageMagick. Крім того, тест відеоконференції тепер використовує оновлену бібліотеку OpenCV 2.4.7 з функцією визначення осіб.
  • Creative 3.0 теж використовує ImageMagick і OpenCV 2.4.7, та обзавівся перевіркою швидкодії комп’ютера при роботі з відео у форматі 4K UHD (3840×2160).
  • Work 2.0 отримав нові тести продуктивності в задачах відеоконференції і обробки таблиць з використанням пакету LibreOffice Calc.
  • Storage 1.1 — єдиний з режимів, сумісний з попередніми версіями PCMark 8. Для фахівців в аналізі швидкодії накопичувачів представлено особливий розширений тест, доступний тільки у версії Professional Edition. Запускається через командний рядок.

Режими тестування Applications і Battery life не зазнали змін. В даний час на офіційному сайті нова версія ще не доступна.

via

]]>
http://softnews.pp.ua/2014/01/05/pcmark-8/feed/ 0 http://softnews.pp.ua/2014/01/05/pcmark-8/